Business Model Canvas

Biznis model predstavuje základný princíp, ako firma vytvára, predává a získava hodnotu.

Účinné, jednoduché a overené nástroje, s ktorými dokážete biznis modely chápať, vytvárať, transformovať a nakoniec taktiež realizovať. Účinné a praktické techniky inovácie, ktorých v súčasnej dobe využívajú popredné svetové firmy. Ponúkame Vám systematický postup, ako pochopiť princípy nového biznis modelu, navrhnúť ho a realizovať – alebo ako analyzovať a transformovať starý.

Prehľadná grafická úprava postavená na jasných vizuálnych prvkoch potom umožňuje okamžité praktické využitie. Jednoduchou a názornou formou prináša porozumenie princípom tvorby naozaj konkurencieschopných biznis modelov, ich prostredníctvom môžu spoločnosti dosahovať náskok pred konkurenciou a zvyšovať svoju hodnotu. Tento model odporúčame aj začínajúcim podnikateľom, pretože ich naučí lepšie pochopiť, akým spôsobom by mali vytvárať hodnotu vo svojom podnikaní.

Každý deň vzniká množstvo inovatívnych biznis modelov. Na troskách starých odvetví vznikajú úplne nové sektory. Ambiciózne mladé podniky sa stretávajú so starou gardou, ktorých časť sa taktiež horúčkovito snaží od základov zmeniť.

Ako bude podľa Vás biznis model vašej firmy vyzerať za dva roky, prípadne za päť alebo desať rokov? Budete medzi dominantnými hráčmi? Alebo sa budete potýkať s tým, ako impozantné biznis modely využíva Vaša konkurencia?

Akoos consulting s.r.o. Vám pomôže do hĺbky porozumieť povahe biznis modelov. Zameriavame sa na modely tradičné, ale aj modely, ktoré práve uzreli svetlo sveta a zatiaľ neprešli testom času, popisujeme ich dynamiku i techniky inovácie a ukazujeme, ako môžete vlastný model uplatniť v rámci vysoko konkurenčnom prostredí, a ako kormidlovať premenu biznis modelu Vašej firmy.

Naším cieľom je vytvoriť atraktívnu príručku, z ktorej by ste sa rýchle a jednoducho dozvedeli to najpodstatnejšie, čo potrebujete poznať.

Jadrom inovácie biznis modelu je vytvárať hodnotu – pre  firmy, zákazníkov a celú spoločnosť. Ide o nahradenie zastaralých modelov. Vďaka prehrávaču digitálnych médií iPod a online obchodu iTunes.com dokázala spoločnosť Apple vytvoriť nový a inovatívny biznis model, ktorý firme zaistil dominantnú poziciu na trhu online hudby. Skype nám priniesol až smiešne lacné sadzby za medzinárodné telefónne hovory a bezplatné online volania, a to vďaka inovatívnemu biznis modelu, založenom na tzv. technológii peer-to-peer.

Ako však podobne kvalitné biznis modely systematicky vymýšľať, rozvíjať a realizovať? Ako hodnotiť, spochybňovať, a pretvárať modely staré a prekonané? A ako vizionárske nápady zhmotňovať do inovatívnych modelov, ktoré útočia na aktuálne vládnucu gardu – alebo ju omladzujú, pokiaľ k nej sami patríte? Cieľom je na všetky tieto otázky odpovedať.

Základom každej kvalitnej diskusie a porady, ako aj každého kvalitného workshopu o inováciách biznis modelov by malo byť spoločné chápanie toho, čo to vlastne biznis model je. Potrebujeme také ponímanie biznis modelu, ktorému každý rozumie: ponímanie, ktoré uľahčí popis a diskusiu. Je potrebné začať v rovnakom východiskovom bode a hovoriť o tom istom. Ťažké je to v tom, že daná koncepcia musí byť jednoduchá, relevantná a intuitívne zrozumiteľná, zároveň by ale zložitosť fungovania podnikov nemala príliš zjednodušovať.

Veríme, že biznis model je možné najlepšie popísať pomocou deviatich stavebných prvkov, ktoré ukazujú logiku toho, ako  firma plánuje zarábať peniaze. Týchto deveť prvkov pokrýva štyri hlavné oblasti firmy: zákazníkov, ponuku, infraštruktúru a životaschopnosť. Biznis model tak môžeme vnímať ako podrobný plán stratégie, ktorá sa má naplniť prostredníctvom organizačných štruktúr, procesov a systémov.

O nás

Akoos consulting s.r.o. ponúka výkonné riešenia v rôznych oblastiach biznisu. Môžeme Vám pomôcť zhodnotiť Váše aktuálne technológie, marketing, predaj a go-to-market stratégie. Naše služby sú odvodené z aktuálneho diania na trhu a najmodernejšieho technologického výskumu, a to poskytuje organizáciám efektívny prístup k informáciám pre efektívne rozhodovanie.

Kontakt

Mapa sídla

© 2016 Akoos consulting s.r.o.. All Rights Reserved.

Search